Helyi közélet

2014.03.20. 19:28

Európa Nostra-díj az Átjárónak

Brüsszel - Az Európai Bizottság és az Europa Nostra nyilvánosságra hozta az Európai Unió Kulturális Öröksége díj és az Europa Nostra-díj 2014. évi nyerteseinek listáját.

Brüsszel - Az Európai Bizottság és az Europa Nostra nyilvánosságra hozta az Európai Unió Kulturális Öröksége díj és az Europa Nostra-díj 2014. évi nyerteseinek listáját.A 27 díjazott projektet összesen 30 országból érkezett 160 induló közül választották ki, négy területen végzett kiemelkedő munkájukért: örökség-megőrzés, kutatás, példamutató elkötelezettség, oktatás, képzés és a tudatosság növelése. Az Oktatás, képzés és tudatosságnövelés kategóriában az Észak-keleti Átjáró Egyesület ("A rozsdazónától az új Miskolcig") lett díjazott. A díjátadó ünnepséget május 5-én a bécsi Burgtheaterben tartják. A díjakat Andrula Vasziliu európai uniós biztos és Plácido Domingo, operaénekes és az Europa Nostra elnöke adják át.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában