Helyi közélet

2014.03.13. 08:07

Épülhet a légzsákgyár Miskolcon

Miskolc - Ezer új munkahelyet teremt Miskolcon a japán Takata.

Miskolc - Ezer új munkahelyet teremt Miskolcon a japán Takata.A világ egyik vezető autóipari gyártójával bővül megyénkben a gépjárműipari szereplők száma. A légzsákokat és biztonsági öveket is gyártó Takata Miskolcon megépülő gyára a legnagyobb és a legmodernebb zöldmezős beruházás a Mercedes Kecskemétre települése óta – hangzott el a szerdai alapkőletétel során.

Az alapkőletételen résztvevő Orbán Viktor szerint ez a beruházás jó példázza, hogy Miskolc újra ipari és gazdasági központ lesz. A miniszterelnök beszédében második rendszerváltásként értékelte a 2010-es évet, amelyet gazdasági rendszerváltásnak nevezett. Ennek keretében immár nem csupán összeszerelő üzemek, hanem az innováción alapuló, magasan képzett szakembereket foglalkoztató kutató és fejlesztő központok is sorra létesülnek a Magyarországon.

A miniszterelnök az év legnagyobb beruházása mellett a legértékesebbnek is nevezte a Takata gyárát, ugyanis a legmodernebb technológiát építik be. Egyben reményét fejezte ki, hogy jó kapcsolatuk lesz a Miskolci Egyetemmel, és így magasabb színvonalú kutatások is érkezhetnek a városba.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában