Helyi közélet

2014.03.05. 12:04

Dobogón végeztek a sárospataki refisek

Sárospatak - A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumban rendezték meg az elmúlt hét végén azt a bibliaismereti versenyt, amelyen több mint húsz, egyenként három tagú csapat mérte össze felkészültségét írásban és szóban. A verseny nemzetközi volt, hiszen a környező országok magyarlakta területeiről is érkeztek csapatok Sárospatakra.

Sárospatak - A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumban rendezték meg az elmúlt hét végén azt a bibliaismereti versenyt, amelyen több mint húsz, egyenként három tagú csapat mérte össze felkészültségét írásban és szóban. A verseny nemzetközi volt, hiszen a környező országok magyarlakta területeiről is érkeztek csapatok Sárospatakra.Dr. Téglás Zsolt, a sárospataki gimnázium igazgatója megnyitójában kifejtettem, mint minden versenyen, itt is lesznek győztesek, dobogósok és sereghajtók, de ami ennél is fontosabb, hogy minden diák, aki erre a versenyre felkészült és elutazott Sárospatakra, lélekben már gazdagodott és ezáltal egy kicsit győztessé is vált.

A pataki bibliaismereti országos verseny már a huszadik volt a sorban. Az első napon szóbeli, kreatív versenyen mérkőztek meg a diákok a pataki gimnázium imatermében. Este játékos feladatokon keresztül gyakorolták a Példabeszédek könyve igeverseit. Másnap délelőtt közös éneklés és áhítat után egy száz kérdésből álló írásbeli teszt megírásával bizonyíthatták jártasságukat a fiatalok.

ÉM

Eredmény

Szóbeli

1. Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola és Gimnázium, Kaposvár,

2. Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Sárospatak,

3. Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Sárospatak


Írásbeli

1. Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium, Budapest,

2. Arany János Református Gimnázium Szakközép Iskola és Diákotthon, Nagykőrös,

3. Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma Általános Iskolája és Diákotthona, Sárospatak


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában