Helyi közélet

2014.03.24. 17:23

Az egyik tanárnál elszakadt a cérna

Miskolc - Bűncselekmény történt, de a rendszer is hibás, mondta az érdekvédő.

Miskolc - Bűncselekmény történt, de a rendszer is hibás, mondta az érdekvédő.Szerettünk volna olyan pedagógusokkal beszélni, akik jóval kevesebb bért kapnak szeptembertől amiatt, mert a munkaszerződésük első lapját valaki kicserélte, és azon már alacsonyabb bér szerepel, mint amit korábban aláírtak. A napokban írtunk arról, hogy közokirat-hamisítás gyanújával nyomozás folyik a Miskolci Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen az ügyben.

A pedagógusok nem akartak nyilatkozni, de az egyik általános iskola szakszervezeti bizalmijával sikerült beszélnünk, aki az ügy néhány részletét elárulta. A vizsgálat nem most kezdődött, jelezte, hanem már szeptemberben. Csak az egyik pedagógusnál végképp elszakadt a cérna, és ügyvédhez fordult. Azzal ugyanis, hogy valaki kicserélte a munkaszerződés első lapját, az egyetemi végzettségű pedagógusok havi nettó 30 ezer forinttal kevesebb pénzt kapnak.

További részletek az eszak.hu-n és a keddi Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában