Helyi közélet

2014.03.13. 09:17

Áramütésből gyógyult fel a fiatal karvaly

Már-már lemondtak a lebénult madárról, de mégis sikerült felgyógyítani. A mályi madármentők beszámoltak a karvaly gyógyulásáról.

Már-már lemondtak a lebénult madárról, de mégis sikerült felgyógyítani. A mályi madármentők beszámoltak a karvaly gyógyulásáról.

A kis karvaly február 23-án került hozzánk. Bal lábán áramütés miatt leállt a keringés és emiatt elkezdett elhalni. Jobb oldalán pedig csúnya medencetörés látszik a röntgenen. Lényegében mindkét lába béna volt. Mindenki lemondott róla de mégis sikerült életben tartani. Az áramütött végtagot sikerült megmentenünk masszírozással és mágneses terápiával amit naponta többször kapott. A medence összeforrásának több időre volt szüksége, de szép lassan elkezdett terhelni a jobb oldalra is és megkezdte a repülést is. Eleinte csak óvatosan lépkedett a törött medencével de hétvégére a légi akrobata mutatványok után stabilan landolt. A kis karvaly életében eljött az a nap, hogy holnap gyógyultan és szabadon távozhat. Holnap kora délután útjára engedjük a kis karvalyt.

)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában