Helyi közélet

2014.02.25. 15:03

Választás 2014 | Együtt-PM: akadályozták az ellenzéki jelölt regisztrációját

Miskolc - „A miskolci jegyző és a Helyi Választási Iroda akadályozta az ellenzéki jelölt regisztrációját” – erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt Nagy-Korsa Judit, a demokratikus ellenzéki pártok közös jelöltje.

Miskolc - „A miskolci jegyző és a Helyi Választási Iroda akadályozta az ellenzéki jelölt regisztrációját” – erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt Nagy-Korsa Judit, a demokratikus ellenzéki pártok közös jelöltje.„Hétfőn a Helyi Választási Bizottság két hivatalnoka – felsőbb utasításra – nem vette át a 151 jelölti aláíróívemet, mert állításuk szerint csak az összes kézhez kapott – 200 ív – leadása esetén tehetik ezt meg. Hiába győzködtük őket a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetőjének állásfoglalására hivatkozva, az aljegyző ragaszkodott az eredeti, ám törvénytelen megoldáshoz: csak az összeset veszik át. A helyzet két óra múlva oldódott meg, amikor a NVI telefonált Miskolcra, hogy kötelesek átvenni az aláírt íveket. Attól tartok, a miskolci jegyző, a Helyi Választási Iroda nem szakmai tájékozatlanság miatt próbálta megakadályozni, hogy leadjam az aláírt jelölőíveket” – fogalmazott.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában