Helyi közélet

2014.02.25. 15:23

Választás 2014 | A jegyző szerint jogértelmezési kérdés volt

Miskolc - Dr. Csiszár Miklósnak, a Miskolci Választási Iroda vezetőjének közleményét Nagy-Korsa Judit ajánlóíveinek visszavételéről.

Miskolc - Dr. Csiszár Miklósnak, a Miskolci Választási Iroda vezetőjének közleményét Nagy-Korsa Judit ajánlóíveinek visszavételéről.Nagy-Korsa Judit a Magyar Szocialista Párt, Együtt- A korszakváltók Pártja, Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért Párt, Magyar Liberális Párt jelölő szervezetek által közösen igényelt ajánlóíveit 2014. február 24. napján a délelőtti órákban behozta a Választási Irodához. Az ajánlóív igénylő a Választási Iroda részére 200 ajánlóívből, 151 ajánlásokkal ellátott ajánlóívet kívánt átadni. A választási eljárásról szóló törvény alapján a Választási Iroda munkatársai jelezték, hogy a rendelkezésére bocsátott összes ajánlóívet köteles átadni a Választási Irodának a jelölt bejelentésével egyidejűleg. Az ajánlóív igénylője azonban vitatta ezen kötelezettségét. Az ajánlóívek visszavétele során tehát jogértelmezési kérdés merült fel.... Ezen kérdés tisztázása érdekében a Területi Választási Irodával és a Nemzeti Választási Irodával rövid egyeztetésekre került sor. A Nemzeti Választási Iroda állásfoglalását követően azonban nyomban – minimális várakozási idő mellett – megtörtént a jelölt által behozott ajánlóívek átvétele és technikai rögzítése” – reagált közleményében dr. Csiszár Miklós jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában