Helyi közélet

2014.02.24. 13:03

Új seprő(gép) seper Miskolcon

Miskolc - Újabb modern, környezetbarát seprőgéppel bővült a Városgazda Kft. gépparkja.

Miskolc - Újabb modern, környezetbarát seprőgéppel bővült a Városgazda Kft. gépparkja.Miskolc kiemelt célja, hogy fejlessze környezetét és tiszta, környezetbarát várost alakítson ki. Ehhez fontos, hogy a városüzemeltetés, ezen belül a város takarításának színvonala – a lehetőségekhez mérten – folyamatosan javuljon. Szeretnénk a lakosság igényeinek, ezzel együtt a környezeti határértékeknek is minél inkább megfelelni, ezért döntöttünk egy újabb seprőgép, takarítógép beszerzése mellett – mondta Pfliegler Péter alpolgármester, a takarítógép első munkanapján tartott bemutatón hétfőn.

Szélyes Domokos, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője elárulta: a gép értéke minden eszközével együtt nettó 12,9 millió forint, ami pályázati támogatásból került beszerzésre, de ennél fontosabb környezetünkre, életminőségünkre gyakorolt hatása: a takarítógép környezetvédelmi besorolása tízes, ami a legjobb környezetvédelmi kategória.

Az új takarítógépről néhány érdekesség: „négykerék” kormányzása nagyfokú manőverezhetőséget eredményez. Az első, 180 fokban mozgatható kefetartó a kiszögellések, zugok tisztítására is alkalmas. A seprőgép rendelkezik nagy nyomású mosó berendezéssel és hozzá tartozó tisztító szerelékkel, amivel a belvárosban található utcabútorok, szemetes edényzetek takarítását azok helyszínén képes elvégezni.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában