Helyi közélet

2014.02.12. 14:11

Száz év Emődön

Emőd - Orbán Viktor miniszterelnök is megküldte köszöntő sorait, amelyet az államtitkár adott át.

Emőd - Orbán Viktor miniszterelnök is megküldte köszöntő sorait, amelyet az államtitkár adott át.Ez év február 9-én ünnepelte 100. születésnapját Iván Istvánné, Erzsi néni Emődön. Népes családja körében köszöntötte őt Tállai András önkormányzatokért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, Lehóczki István, Emőd polgármestere és Tóthné Bodnár Irén címzetes főjegyző asszony. Orbán Viktor miniszterelnök is megküldte köszöntő sorait, amelyet a jeles jubileum alkalmával Tállai András államtitkár nyújtott át Erzsi néninek. Emellett egy ajándékkosárral kívánt boldog születésnapot és még sok szép évet. Emőd önkormányzata képviseletében Lehóczki István polgármester és Tóthné Bodnár Irén címzetes főjegyző kívánt sok boldogságot és jó egészséget Erzsi néninek egy csokor virággal, ajándékkosárral és egy emléklappal.

Szemüveg nélkül

Lánykori nevén Molnár Erzsébet 100 éve emődi lakos. Büszkén meséli, hogy már 12 évesen dolgozni kezdett Karolán, a gazdaságban. 1934-ben ment férjhez, majd két lánya született, később 4 unokának és még később 4 dédunokának örülhetett. Tavaly született első ükunokája, aki most fél éves. Erzsi néni elmondása szerint még mindig szívesen olvas újságot, de főleg könyveket, melyeket az unokái hoznak neki. A hallása már kicsikét megromlott, de szemüveg nélkül olvas. Lányával él, aki szerető és odaadó gondoskodással segíti mindennapjait.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában