Helyi közélet

2014.02.25. 21:29

Miskolci „űrsikerek”

Budapest, Miskolc - A világ fémhabgyártási központjává válhat Miskolc.

Budapest, Miskolc - A világ fémhabgyártási központjává válhat Miskolc.Űripari alkalmazásokra szánt ultrakönnyű alumíniumhab termékek prototípusainak előállítására kötött hosszú távú szerződést kedden az Európai Űrügynökséggel (ESA) a Miskolc mellett anyagtechnológiai fejlesztő- és gyártóközpontot üzemeltető Aluinvent Zrt.

Az Aluinvent Zrt. 2012-ben alakult magyar startup vállalkozás, az általuk előállított alumíniumhab gyártási technológiájának kedvező költségei és a létrejött anyag egyedülálló tulajdonságai rendkívül versenyképessé teszik a terméket a könnyűfémekkel vagy a műszaki műanyagokkal szemben is. Az előállított termékek iránt az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában és Németországban is jelentős érdeklődés mutatkozik.

„Óriási siker és egyben munkatársaink következetes munkájának az elismerése, hogy egy évvel a megalakulásunk után már az Európai Űrügynökség partnerének mondhatjuk magunkat. Célunk, hogy Magyarország és ezen belül Miskolc a világ fémhabgyártásának, valamint a kapcsolódó kutatási tevékenységeknek a központja legyen, és jelentősen hozzájáruljunk a régió foglalkoztatási helyzetének javításához” – mondta Szabó Tamás, az Aluinvent Zrt. vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában