Helyi közélet

2014.02.20. 13:24

Miskolci szóvivő: nincs a törvényszék előtt a miskolci kocsonya ügye

Miskolc, 2014. február 20., csütörtök (MTI) - A Fővárosi Törvényszék még január 24-én, idézés kibocsátása nélkül elutasította a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítójának védjegybitorlás miatt beadott keresetét - közölte a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Miskolc, 2014. február 20., csütörtök (MTI) - A Fővárosi Törvényszék még január 24-én, idézés kibocsátása nélkül elutasította a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítójának védjegybitorlás miatt beadott keresetét - közölte a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön az MTI-vel.Az Észak-Magyarország című napilap csütörtökön számolt be arról, hogy Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója védjegybitorlás miatt keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez. Az érvelés szerint a miskolci önkormányzat a kocsonyafesztivál védett nevével, hírnevével visszaélve hirdeti saját rendezvényét, a Kocsonyafarsangot, ezzel megtévesztve az embereket, a kereskedőket és a fellépőket is - olvasható a cikkben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap Rózsa Editet idézve azt írta: az önkormányzat úgy hirdeti saját rendezvényét - amelyet ebben az évben szervez először -, hogy az az ország legnagyobb gasztronómiai és turisztikai fesztiválja, tehát jogtalanul használja fel a kocsonyafesztivál eddig elért eredményeit.

Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel a cikk kapcsán azt közölte: az Észak-Magyarország csütörtöki számában azt írta, hogy Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója védjegybitorlás miatt keresetet nyújtott be január 15-én a Fővárosi Törvényszékhez a miskolci önkormányzat ellen.

"A hír igaz. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a keresetlevelet a Fővárosi Törvényszék még január 24-én, idézés kibocsátása nélkül elutasította" - közölte a szóvivő.

Idén két kocsonyaünnepet is tartanak: a város önkormányzati cégei most először, a rendezvény ötletadói pedig tizennegyedik alkalommal tartják meg rendezvényeiket. A Kocsonyafarsang csütörtökön kezdődött és vasárnapig tart Miskolc belvárosában, a fesztivált pedig új időpontban és új helyszínen, március 7. és 9. között Miskolctapolcán rendezik meg.

- MTI - 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában