Helyi közélet

2014.02.27. 14:53

Hírkosár a putnoki járásból

Dubicsány, Felsőkelecsény, Felsőnyárád, Sajókaza - Felsőkelecsényben 30 köbméter fát osztottak 101 felé februárban; továbbá pár hete élelmiszercsomagokkal is segítették az arra rászoruló igénylőket, az Ormosbányán bejegyzett Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetségének jóvoltából.

Dubicsány, Felsőkelecsény, Felsőnyárád, Sajókaza - Felsőkelecsényben 30 köbméter fát osztottak 101 felé februárban; továbbá pár hete élelmiszercsomagokkal is segítették az arra rászoruló igénylőket, az Ormosbányán bejegyzett Szuhavölgyi Bányászlakta Települések Szövetségének jóvoltából.Felsőnyárádon abban reménykednek, hogy az új BM-pályázat révén sikerül folytatni az óvoda korszerűsítését. A tavalyi pályázat révén sikerült az épület összes nyílászáróját kicserélni, s új gáz-, illetve vegyes tüzelésű kazánokat beszerezni. Újabb bruttó 18 millió forintos beruházás révén (10 százalékos önrész vállalása mellett) kicserélhetnék a teljes csőrendszert (a jelenlegi elereszti a vizet, ami hozzájárulhat a falak vizesedéséhez), s megoldhatnák a szigetelést is.

Névadóra készülnek Sajókazán: Radvánszky Béla születésének évfordulóján a kazai kultúrház és könyvtár felveszi a gróf nevét. A február 28-án 15 órától kezdődő program részeként dr. Brenda Borbála a 17. századi főúri udvarok étkezési szokásairól tart előadást. majd a borsodi Zenei társaság ad kastély-hangversenyt, továbbá kiállítás nyílik a helyi Praktika Kézműves Klub munkáiból.

Már állványozták a magtárat Dubicsányban a múlt héten. Mint megtudtuk, a sikerrel elnyert 31 millió forintos uniós támogatásból tájház épül, amelybe konferenciatermet is terveztek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában