Helyi közélet

2014.02.06. 17:40

Halló, itt a nagyi hív skype-on!

Miskolc - Középiskolás diákok tanították meg a számítógépezés rejtelmeire a nagyikat.

Miskolc - Középiskolás diákok tanították meg a számítógépezés rejtelmeire a nagyikat.Különleges évzáróra voltunk hivatalosak szerda délután a Kandó Kálmán Szakközépiskolába. Azok a nagymamák és nagypapák kaptak tanúsítványt, akik elvégezték a 20 órás alapfokú számítógépes tanfolyamot. Nem is akárhogy. Mentoraik az iskola diákjai voltak, akik bevezették őket az e-mailezés, a facebookozás vagy éppen a filmletöltés világába.

Furdi Zsóka (az egyik nyugdíjaskorú tanuló) hevesen lapozgat a füzetében. Akár egy eminens diák, mindent feljegyzett, amit hallott az elmúlt hetekben „tanárától”, a 15 éves Nagy Noeltől. Zsóka elárulja, eddig csak nagyon kezdő szinten értett a számítógéphez, és a legnagyobb gondja az volt, hogy ha elakadt valamiben, akkor nem volt segítsége. Most viszont egy-egy óra után otthon gyakorolt, és ha még mindig nem sikerült valamit megoldania, akkor a következő foglalkozáson megkérdezte Noeltől.

További részletek az eszak.hu-n és az Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában