Helyi közélet

2014.02.18. 12:20

Választás 2014 | Gyed extra - Népességfogyás elleni intézkedések

Ózd - "A népességfogyás az egyik legnagyobb problémája az országnak, ezért állami segítségre is szükség van ahhoz, hogy minél több magyar gyermek szülessen a jövőben. Egy olyan rendszert sikerült kialakítani, amelyben a magyar anyák biztonságban érezhetik magukat, és a többszörös hozzájárulás révén bátran vállalhatnak gyereket, akár az egyetemi évek alatt is." - fogalmazott a GYED Extrával kapcsolatban megtartott sajtótájékoztatón Riz Gábor, országgyűlési képviselő, aki hozzátette: sajnos mint nagyon sok minden mást, az MSZP részéről ezt is támadás érte.

Ózd - "A népességfogyás az egyik legnagyobb problémája az országnak, ezért állami segítségre is szükség van ahhoz, hogy minél több magyar gyermek szülessen a jövőben. Egy olyan rendszert sikerült kialakítani, amelyben a magyar anyák biztonságban érezhetik magukat, és a többszörös hozzájárulás révén bátran vállalhatnak gyereket, akár az egyetemi évek alatt is." - fogalmazott a GYED Extrával kapcsolatban megtartott sajtótájékoztatón Riz Gábor, országgyűlési képviselő, aki hozzátette: sajnos mint nagyon sok minden mást, az MSZP részéről ezt is támadás érte. Gurmai Zita Európai Uniós szinten támadta a Fidesz-KDNP által megalkotott rendszert, ezért nekünk kötelességünk ezt megvédeni.

- Ez a kormány továbbra is támogatni akarja a magyar anyákat, akik több gyermek vállalásával segítik a családjukat és a társadalmat abban, hogy minél biztosabb jövőt alakíthassunk ki az országban - tette hozzá Riz Gábor. - A rezsicsökkentés mellett ez a másik olyan intézkedéscsomag, amely a családok életét megkönnyíti. Akik ugyanis csökkenő lakásfenntartási költségek mellett növekvő gyermektámogatásra számíthatnak, azok nyilván biztonságban érzik magukat anyagi szempontból is.

A Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselője személyes példát hozott. dr. Kósné Dargai Rita öt gyermek édesanyja, és a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően jóval több pénzük marad a gyermeknevelésre.

- Gyurcsány és Bajnai teljesen téves családpolitikája után az Orbán-kormány elsőként ismerte föl a család fontosságát - jelentette ki dr. Kósné Dargai Rita. - Az elmúlt esztendőkben meghozott intézkedések százai vezettek oda, hogy most már jóval könnyebb a családok élete. Kezdődött a nők 40 éves munkaviszonya után járó nyugdíjkedvezménnyel, majd folytatódott a foglalkoztatási kedvezménnyel. Következő lépésként megvalósult a családi adókedvezmény rendszere, amivel kapcsolatban személyes példát hoznék: közalkalmazottként, diplomásként férjemmel öt gyermeket nevelünk. A családi adókedvezményt én kettő, a férjem pedig három gyermek után veszi igénybe. Idén januártól ez a különböző járulékokból is érvényesíthető, így az én keresetem nettó 38 ezer forinttal emelkedett. Ez valóban egy érezhető megbecsülés a nagycsaládosok számára. Ráadásként belépett a GYED-extra, amivel sokan azonosulni fognak a jövőben. A családban lévő édesanyáknak igyekszünk minden támogatást megadunk, és a korábbi gyakorlattal ellentétben semmilyen kényszerpályára nem állítjuk őket. Amennyiben a gyerek 1 éves kora után az édesanya úgy dönt, hogy visszamegy dolgozni, a GYED-et ugyanúgy megkapja, mint addig, de azt is választhatja, hogy továbbra is otthon marad a kicsivel. Kizárólag ők döntik el, hogy milyen módon nevelik a gyermeküket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában