Helyi közélet

2014.02.13. 11:29

Fórum egy tanulmányról Ózdon

Ózd - "Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye leghátrányosabb helyzetű kistérségeinek településszerkezeti, foglalkoztatási jellemzői az EU-csatlakozás óta eltelt időszakban" címmel készített tanulmányt a Gödőllői Szent István Egyetem Gazdasági-és Társadalomtudományi Kara.

Ózd - "Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye leghátrányosabb helyzetű kistérségeinek településszerkezeti, foglalkoztatási jellemzői az EU-csatlakozás óta eltelt időszakban" címmel készített tanulmányt a Gödőllői Szent István Egyetem Gazdasági-és Társadalomtudományi Kara.Az Ózdi Civil Kerekasztal Szövetség elnöke Miksztai Pál fontosnak tartja, hogy a tanulmányt minél többen megismerhessék térségünkben is. Ennek érdekében Miksztai Pál elnök több egyetemi tanárt meghívott Ózdra akik a meghívást elfogadták. A tanulmánnyal kapcsolatos rendezvényre, fórumra 2014. február 17-én hétfőn 14 órakor kerül sor az Ózdi Civil Ház emeleti nagytermében.

A vendégek, mint előadók név szerint: Dr. Káposzta József professzor, egyetemi docens, tanszékvezető, dr. Nagy Henrietta egyetemi docens Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet vezetője, Némediné dr. Kollár Kitti adjunktus.

Néhány sor a tanulmány bevezetőjéből:

" A hátrányos helyzetű terek vizsgálata hosszú múltra nyúlik vissza és a természeti,gazdasági,emberi erőforrások folyamatos változásai egyre újabb összefüggések rendszerét vetítik előre. Ezért napjainkban is változó területi politika szembe kerül azzal a kérdéssel,hogy az elmúlt évek területfejlesztési támogatásai megfelelőek és hatékonyak voltak-e ? Esetleg új irányok kidolgozására lenne szükség" ?

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában