Helyi közélet

2014.02.19. 17:21

Évet értékelt a megyei rendőrfőkapitány

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. évben végzett munkáját értékelte dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Miskolcon 2014. február 19-én megtartott ünnepi állománygyűlésen.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. évben végzett munkáját értékelte dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Miskolcon 2014. február 19-én megtartott ünnepi állománygyűlésen.Az évértékelő értekezletet a berendelt állomány és a meghívott vendégek mellett megtisztelte jelenlétével Papp Károly r. altábornagy, országos rendőr-főkapitány is.

A megye rendőrfőkapitánya adatokkal alátámasztva mutatta be és értékelte a tavalyi év tevékenységét. Értékelhetően csökkent a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma, a kiemelten kezelt bűncselekmények nyomozáseredményességi mutatója az év folyamán fokozatosan javult, a közterületen elkövetett bűncselekmények száma csökkent.

Ezt követően Papp Károly r. altábornagy, országos rendőr-főkapitány a megyei rendőrség munkáját a közös munkának, hatékony együttműködésnek is köszönhetően kiválóra értékelte, majd meghatározta a 2014. év fő feladatait és irányait.

Az évértékelő állománygyűlésen a megye rendőri vezetői előtt a kiemelkedő szakmai munka elismeréseként elismerésben részesültek:

  • Eke Zoltán r. törzszászlós és Mede Tamás r. zászlós, az Ózdi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, akik a 2014. február 6-án Borsodbótán történt rablási kísérlet elkövetőit elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.
  • Orosz Péter Gábor tű. hadnagy, Hegedűs József tű. főtörzsőrmester és Kiss József tű. törzsőrmester, a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság munkatársai, akik 2014. január 31-én Mezőkövesden a betörési kísérlet közben általuk tetten ért elkövetőket elfogták és a rendőri intézkedésig visszatartották.
  • Az értekezletet megelőzően dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok tájékoztatta a média képviselőit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonság javítása és a közrend fenntartása érdekében 2013. évben tett intézkedéseiről, kiemelte az elért eredményeket, ismertette a főbb számadatokból kiolvasható tendenciákat és hangsúlyozta a jelenleg is zajló megelőzési programok jelentőségét.

    - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában