Helyi közélet

2014.02.13. 17:00

Elvitték a Dunántúlra is

Mikóháza - A mikóházi töltelék sokféleképpen hasznosítható.

Mikóháza - A mikóházi töltelék sokféleképpen hasznosítható.Mondhatnánk, hogy véletlenül tértünk be a mikóházi nyugdíjasok klubjába, de ez nem lenne igaz. A hegyközi településen járva egyöntetű volt a vélemény, ott lehet olyan asszonyokat találni, akik ismerik a hagyományos hegyközi ételeket.

Hatan ültünk le beszélgetni és azért kerültek öten a fotóra, mert nem tudták eldönteni, ki legyen az az egy, aki az arcát adja a recepthez, végül az a salamoni döntés született, a beszélgetés során is mindenki hozzátette a magáét, hát legyen rajta a képen mindenki.

A mikóházi töltelék nem köthető a Dunántúlhoz – mondják. Erre a legfényesebb bizonyíték, hogy amikor az akkor még a faluban működő határőrségből leszerelt férfiak elvitték például Zalába feleségnek a mikóházi lányokat, a menyecskék azt üzenték vissza, csuda sikerük van a töltelékkel, mert ott még csak nem is hallottak róla.

További részletek a pénteki Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában