Helyi közélet

2014.02.11. 19:23

Bajnai: nem választás, népszavazás lesz áprilisban

Miskolc - Az országban és Miskolcon is kormányváltó hangulat van - hangzott el azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyet Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője, Nagy-Korsa Judit, az Összefogás egyéni országgyűlési képviselőjelöltje és a másik jelölt, dr. Varga László (jelenleg is országgyűlési képviselő) tartottak Miskolcon.

Miskolc - Az országban és Miskolcon is kormányváltó hangulat van - hangzott el azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyet Bajnai Gordon, az Együtt-PM Szövetség vezetője, Nagy-Korsa Judit, az Összefogás egyéni országgyűlési képviselőjelöltje és a másik jelölt, dr. Varga László (jelenleg is országgyűlési képviselő) tartottak Miskolcon.Dr. Varga László azokat a miskolci problémákat sorolta fel, amelyekkel lakossági fórumokon, kiállásokon találkoznak: "A városvezetés nem folytat párbeszédet a miskolciakkal. A közbiztonság nincs rendben, a létbiztonság is megrendült. A városban nincs fejlődés, megálltak a beruházások. Miskolc fideszes országgyűlési képviselői képtelenek lobbizni a város érdekében."

Nagy-Korsa Judit legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést tartja, amihez - mint fogalmazott - erős oktatásra lenne szükség. Beszélt arról is, hogy régóta húzódik az úgynevezett infopark projekt. "A Miskolci Egyetemen meg kellene erősíteni az informatikus képzést, a szakemberek pedig ebben a parkban dolgozhatnának. Ez egy 3,5 milliárd forintos beruházás" - mondta.

Bajnai Gordon élesen bírálta Áder János köztársasági elnököt, amiért aláírta a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodást. Úgy véli, ez a beruházás pont ellentétes a rezsicsökkentéssel, hiszen duplájára emeli az áramdíjat. Úgy fogalmazott, minden eszközzel harcolnak majd ez ellen, ezért az április 6-i választást népszavazásnak tekinti.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában