Helyi közélet

2014.02.13. 12:49

A szórakozásé, a táncé volt a főszerep Hernádnémetiben

Hernádnémeti - Nagy érdeklődés kísérte a Hernádnémeti Református Általános Iskola farsangi bálját.

Hernádnémeti - Nagy érdeklődés kísérte a Hernádnémeti Református Általános Iskola farsangi bálját.Hagyományos farsangi bálját február 7-én és 8-án rendezte a Hernádnémeti Református Általános Iskola - közölte lapunkkal dr. Orozs Zsolt polgármester. Az elmúlt pénteken az alsó tagozatos tanulók tartották jelmezes felvonulásukat. Az estét a 4. osztályosok nyitották meg a csárdás dallamára. Ezután az este fő produkciója, a nyolcadikosok tánca, a csodálatos bécsi keringő következett. Erre a tanulók hónapok óta nagy lelkesedéssel és vidáman készültek. A továbbiakban az alsósok léptek fel nagyon ötletes jelmezekben. Az elsősök osztályfőnökeikkel együtt szakáccsá és szilvás gombóccá változtak. A másodikosok űrlényekké alakultak. A 3/a-sok bemutatták pingvin-táncukat, a 3/b-sek pedig a száguldás szerelmesei voltak. A jelmezesek után ismét a nyolcadikosok keringőztek. Az est további részében a szórakozásé, a táncé volt a főszerep. A tombolahúzást a gyerekek, felnőttek egyaránt nagy izgalommal várták. Sok felajánlás érkezett a tanulóktól, szülőktől, illetve községünk lakosaitól, támogatóinktól, amit ezúton is köszönünk.

Sztárokat megidézve

A múlt szombaton a felső tagozatosok öltöttek jelmezt. A bált a nyolcadikosok nyitották meg, ezután következtek a felsős osztályok. Az 5/a egy tengerparti tini-mozit idézett meg. Az 5/b az 50-es évek Amerikájába repítette a közönséget a Grease musical és a rock and roll slágereivel. A 6/a a diszkó világába kalauzolt minket a legnagyobb sztárokat megidézve a 60-as évektől napjainkig. A jelmezesek sorát a hetedikesek zárták, akik a szabadnapos haditengerészek egy estéjét mutatták be. Az este tánccal folytatódott, először a nyolcadikosok táncoltak szüleikkel, majd a többi tanuló is birtokba vette a táncparkettet. Az idei évben is sikeresen zárult Hernádnémetiben a farsangi bál, és máris elkezdődött az ötletek gyűjtése a következő farsangi karneválra - mondta dr. Orosz Zsolt.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában