Helyi közélet

2014.02.06. 09:00

A legifjabb miskolci szónok

Miskolc - Márk szívesen mond verset, szónokol a pulpituson, de a versírással is megpróbálkozott már. Arcok a megyéből: Burai László Márk szakközépiskolás.

Miskolc - Márk szívesen mond verset, szónokol a pulpituson, de a versírással is megpróbálkozott már. Arcok a megyéből: Burai László Márk szakközépiskolás.A Miskolc Város Ifjú Szónoka címet immár Burai László Márk tudhatja magáénak, aki az elmúlt év decemberében nyerte el kiváló szónoklatával a legjobb helyezést. Márk rutinos versenyzőnek számít, hiszen harmadik alkalommal állt a pulpitusra, hogy meggyőzze a hallgatóságot. A versenyt a miskolci önkormányzat és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara rendezi meg minden évben középiskolás diákok számára.

Tanár lesz

Az ifjú szónok a Kandó Kálmán Szakközépiskola 12. osztályos diákja, és bár kedvenc tantárgya a magyar, de informatika és elektronika a két szakmai tantárgya. A jövőt azonban nem műszaki területen képzeli el, hanem tanárként: magyartanár szeretne lenni. Márk úgy fogalmazott, ez áll hozzá a legközelebb, ez a neki való pálya. Tehetségét tulajdonképpen a szakközépiskola magyartanára, Prillné Csordás Csilla fedezte fel, aki először szavalóversenyekre küldte.

További részletek a www.eszak.hu-n és az Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában