Helyi közélet

2014.01.17. 13:20

Vágányzár és karbantartás a Kandó téren

Az új Skoda villamos jelentős sebességkorlátozás mellett áll majd be és indul el a végállomásról.

Az új Skoda villamos jelentős sebességkorlátozás mellett áll majd be és indul el a végállomásról.Miért járnak napok óta villamospótló autóbuszok Miskolcon és miért "van csend" a Kandó tér tervezett felújítása körül? - kérdeztük többek között a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. illetékesét.

"Az ideiglenes pályazár ideje alatt karbantartási munkálatokat végeznek a Kandó téren. Az MVK szakemberei a vágányok elhasználódottságából adódó hibákat igyekeznek elhárítani." - tudtuk meg a közlekedési vállalattól. A cég azt is tudtatta lapunkkal, hogy a Tiszai pályaudvaron a villamos végállomása, a Kandó Kálmán tér nem képezte részét a Zöld Nyíl villamosprojekt pályaépítési, -felújítási munkálatainak, pedig az elhasználódottságból adódó hibák már évekkel ezelőtt jelentkeztek. Ezért a geometriai változások felgyorsulása miatt ma már szükségessé vált a sínkorona felhegesztése és a vágányok alátámasztása, leerősítése, hogy továbbra is biztosítani tudja az MVK Zrt. a Kandó Kálmán tér villamos közlekedését addig az időpontig, amíg annak több elemre kiterjedő felújítása megkezdődik, amelynek közbeszerzési eljárása jelenleg is tart.

Lesz felújítás

"A Kandó Kálmán tér üzemeltetése viszont a jelenlegi karbantartási munkálatok elvégzésével biztosítható." - fogalmaztak válaszukban. "Az előzetes mérésekkel az is bebizonyosodott, a végállomás csak így lehet alkalmas az új villamos fogadására. Úgy, hogy az új villamos is jelentős sebességkorlátozás mellett, lépésben áll majd be és indul el a végállomásról."

A jelenlegi munkálatok viszont nem váltják ki a felújítást, amely a meglévő alépítmény megtartásával elsősorban sín- és váltócserét jelent majd. A Miskolc város és a Holding vezetése a tavaly lefolytatott tárgyalások eredményeként a Kandó tér felújítását a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése" nagyprojekt tartalékkeretéből tudja biztosítani, amelyet a Zöld Nyíl projektet felügyelő Közreműködő Szervezet is jóváhagyott. Addig a napokban elvégzett karbantartási munkák és a sebesség csökkentése együttesen biztosítja a Kandó tér további használatát a villamosforgalom számára.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában