Helyi közélet

2014.01.22. 08:39

A magyar kultúra napja - Ősi titkokat rejt a kultúránk

Miskolc - A magyar kultúrának különleges sajátossága az ázsiai kultúrával való ősi kapcsolata, mondta Rózsa György, a B.-A.-Z. megyei levéltár főtanácsosa, a Mandorla Közművelődési Egyesület elnöke.

Miskolc - A magyar kultúrának különleges sajátossága az ázsiai kultúrával való ősi kapcsolata, mondta Rózsa György, a B.-A.-Z. megyei levéltár főtanácsosa, a Mandorla Közművelődési Egyesület elnöke. Kifejtette, szerinte nyelvünk egyedisége, népzenénk, néptáncaink, művészetünk sajátossága több ezer kilométernyi viszonylatokat ívelnek át, és az időben szintén több ezer évet mehetünk vele vissza.

Véleménye szerint ha megfejtjük nyelvünknek ősi titkait, eljuthatunk a magyar kultúra origójához. Meséli, az előző napon nézegetett egy térképet, ami genetikai szempontból mutatta be a népeket, s ez alapján jelölte meg az egyes népek vándorlásának útját.

A térképből kiderült, hogy már 20 ezer éve élnek magyarok a Kárpát-medencében. Szerinte ez azt is bizonyítja, hogy ezen a területen ennyi éve létezik a magyar kultúra.

ÉM-HM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában