Helyi közélet

2014.01.21. 11:29

Nem csak az adat, az állásfoglalás is nyilvános

Miskolc - Nyilvános jelentést tett közzé honlapján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága, amelyben – az Észak-Magyarország bejelentése nyomán – felhívja a figyelmet a miskolci önkormányzat törvénytelen működésére.

Miskolc - Nyilvános jelentést tett közzé honlapján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága, amelyben – az Észak-Magyarország bejelentése nyomán – felhívja a figyelmet a miskolci önkormányzat törvénytelen működésére.Az eset még tavaly májusban kezdődött, amikor is lapunk azt a listát kérte a hivataltól, amely a képviselők választókerületi alapjának felhasználását tartalmazza. Kiadták volna, ha – a közel százoldanyi anyagért – 16 ezer forintot fizetünk. Mivel közérdekű adatról van szó, az adatvédelmi hatósághoz fordultunk, ahol megállapították: túlzó a megállapított ár, illetve az önkormányzat jelen szabályozása példátlanul ellehetetleníti a közérdekű adatok megismerésének jogát és nincs összhangban a hatályos jogszabályokkal.

A hatóság állásfoglalását követően – októberben – nyilvánossá váltak az általunk kért adatok. Az önkormányzat lapunknak is elküldte, illetve a város honlapján is nyilvánosságra hozta.

Mindezek ellenére kikerült a hatóság honlapjára az állásfoglalás. Ennek oka – mint az adatvédelmi biztos is megfogalmazta –, hogy a miskolci önkormányzat továbbra sem kíván változtatni az állásfoglalásában és felszólításában kifejtetteken.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában