Helyi közélet

2014.01.20. 12:51

Meghekkelt honlap: nem értik, hogy miért

Miskolc - Horrorfilm részlet ment a miskolci politológusok honlapján vasárnap.

Miskolc - Horrorfilm részlet ment a miskolci politológusok honlapján vasárnap.Hekkertámadás áldozatául esett vasárnap néhány órára a Miskolci Egyetem bölcsészkara politikatudományi intézetének honlapja. A www.politikatudomany.hu-n elérhető oldalra egy horrorfilm részletet töltött fel az ún. AnonGhost hekkercsoport.

- Fogalmunk sincs, hogy miért történt mindez - mondta az Észak-Magyarországnak Dr. Fazekas Csaba intézetigazgató. - Vasárnap kollégák, barátok szóltak, hogy nézzem meg a honlapot. Akkor láttam, hogy hekkertámadás történt. A szolgáltató szinte azonnal visszaállította az eredeti állapotot, alig egy-két órán keresztül volt kint az ismeretlen kilétű hekkerek számomra teljesen értelmezhetetlen üzenete.

"Átlagos honlap"

Dr. Fazekas Csaba elmondta azt is, hogy nem tudja, hogy miért az intézet oldalát törték fel, hiszen ez egy egyszerű egyetemi információs oldal, amelyen az intézménnyel kapcsolatos hírek találhatóak meg: az oktatók elérhetőségei, konferenciák időpontjai, előadások és vizsgák anyagai, órarendek. Azaz teljesen átlagos egyetemi, intézeti honlapról van szó.

- Egy óvatos gyanút, feltételezést azért megfogalmazhatok: intézeti honlapunk a www.politikatudomany.hu domain névről érhető el, s talán ez kelthette fel a rejtélyes hekkerek érdeklődését - fogalmazott az egyetemi docens. - Egyébként pedig rendben zajlik a vizsgaidőszak, azaz teljesen normális életet élünk, úgyhogy meglepett a dolog.

Az intézetigazgató a közeljövőben intézkedik az intézeti honlap fokozottabb védelméről. Információink szerint az ügyben a rendőrségre feljelentés nem érkezett.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában