2014.01.10. 15:49

Közlemény - Jobbik: Katasztrofálisak Borsod-Abaúj-Zemplén népesedési adatai

Miskolc - A Jobbik szerint nemcsak Miskolc, de egész Borsod-Abaúj-Zemplén népesedési mutatói katasztrofálisak, ezen pedig ma már csak radikális eszközökkel lehet változtatni.Pakusza Zoltán, a párt miskolci elnöke, országgyűlési képviselőjelöltje az erről tartott tájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy mára a megye lakosságának száma az 1960-as évek szintjére esett vissza, emellett kétségbeejtő, hogy az elmúlt tíz évben közel harmincegyezer fő hagyta el a megyét.

A politikus szerint jelzés értékű, hogy sem a Fidesz, sem az MSZP nem kommentálta ezeket az adatokat. Mint mondta, Borsod-Abaúj-Zemplén rohamosan csökkenő lakosságszáma a két párt elégtelen bizonyítványa: az elmúlt 24 évben vagy nem tudtak, vagy nem akartak tenni a megye helyzetének javításáért, ami azt is jelenti, hogy mind szakmailag, mind pedig erkölcsileg megbuktak.

Pakusza Zoltán kiemelte, a borsodiak számára 2014 történelmi választást kínál: vagy folytatódik a mutyizás és a „hazudtunk reggel, éjjel meg este” politikája, vagy pedig jön az összefogás a Jobbikkal – ahogyan azt a miskolciak tették a Világsátor ügyében –, ami ma az egyetlen esély a változásra.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -