Helyi közélet

2014.01.21. 19:37

Korlátozott plakátolás

A múlt hét pénteki Magyar Közlönyben (2014. évi 4. szám) megjelent a reklámtáblákról szóló kormányrendelet módosítása szombattól kizárja, hogy közterületen, politikai hirdetést tegyenek közzé. Kíváncsiak voltunk a különböző politikai pártok véleményére az intézkedéssel kapcsolatban.

A múlt hét pénteki Magyar Közlönyben (2014. évi 4. szám) megjelent a reklámtáblákról szóló kormányrendelet módosítása szombattól kizárja, hogy közterületen, politikai hirdetést tegyenek közzé. Kíváncsiak voltunk a különböző politikai pártok véleményére az intézkedéssel kapcsolatban.Az MSZP szerint a Fidesz választási bukástól fél, ezért tiltotta be azokat a plakátfelületeket, ahol az ellenzéki pártok is megjelenhettek volna. Veres Gábor, a szocialisták napokban kinevezett szóvivője beszélt erről sajtótájékoztatóján. Szerinte a lámpaoszlopokon és az autópályák melletti plakátozást megtiltó kormányzati rendelet „mindennél biztosabb jele” annak, hogy Orbán Viktor kormányfő retteg a választásoktól.

A Fidesz közleményben reagált, kifejtette: a közutak melletti lámpaoszlopokon és az autópályák mellett a plakátozás tiltása 2010 decembere óta ismert. A módosításnak egyértelműen közlekedésbiztonsági okai voltak, hogy a plakátok ne tereljék el az autóvezetők figyelmét.

A Demokratikus Koalíció pártigazgatója Varjú László úgy véli: felháborító, hogy a demokratikus ellenzéket szeretnék ellehetetleníteni, a kormány pedig az adófizetők pénzén kampányol, igyekszik lejáratni ellenfeleit.

Az Együtt-PM véleményét Rácz Krisztina sajtófőnöktől tudtuk meg: Orbán Viktor rosszul kormányoz, de mindenképpen hatalmon akar maradni, ezért mindent megtesz, hogy az ellenzék számára megnehezítse a választáson való sikeres részvételt. A választási rendszert úgy alakították át, a választókerületeket úgy rajzolták újra, hogy a Fidesz felé lejtős hazai pályát alakítsanak ki.

Továbbiak a szerdai Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában