Helyi közélet

2014.01.06. 18:08

Jobbik: Elmarasztalták a miskolci gyermekvédelmet

Miskolc - Elmarasztalták a miskolci gyermekvédelmet, tudatta a Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter önkormányzati képviselő.

Miskolc - Elmarasztalták a miskolci gyermekvédelmet, tudatta a Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter önkormányzati képviselő.Elmondta: miközben a miskolci Fidesz szerint a város családsegítő szolgálata kiemelkedően magas színvonalú munkát végez, a legfelsőbb szakmai felügyeletet ellátó, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal megállapította: a gyámhivatal úgy találta rendben a gyermekvédelem szakmai munkáját, hogy ki sem mentek a helyszínre megvizsgálni a jobbikosok által jelzett gyermekveszélyeztetést . A felettes szerv ezek után új eljárás lefolytatására és helyszíni szemlére kötelezte a gyámhivatalt. A politikus felidézte: az általa még tavasszal megszervezett lyukóvölgyi bejáráson gyermekveszélyeztetést szeretett volna bejelenteni a párt országgyűlési képviselőjével, Hegedűsné Kovács Enikővel, valamint Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármesterrel és Szemes István civil vezetővel. A helyi családsegítő nem volt hajlandó fogadni a bejelentést, ezután kezdeményeztek szakmai vizsgálatot az intézmény működésével kapcsoltban.

A Kormányhivatalon keresztül levélben kértünk az illetékesektől megerősítést, avagy cáfolatot e bejelentésről, de az lapzártánkig nem érkezett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában