Helyi közélet

2014.01.10. 12:55

Jegyzet: Csicska

<em>Annak idején az én iskolámban az volt a legnagyobb erőszakos cselekedet, hogy a fiúk olykor-olykor összeugrottak, a tanító néni pedig beírta az ellenőrzőjükbe ezt az óriási fegyelmi vétséget. Nem mintha azután a fiúk jobban kijöttek volna egymással, de legalább minden reggel azzal a szülői útravalóval indultak iskolába, hogy „verekedni nem szabad."</em> <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Annak idején az én iskolámban az volt a legnagyobb erőszakos cselekedet, hogy a fiúk olykor-olykor összeugrottak, a tanító néni pedig beírta az ellenőrzőjükbe ezt az óriási fegyelmi vétséget. Nem mintha azután a fiúk jobban kijöttek volna egymással, de legalább minden reggel azzal a szülői útravalóval indultak iskolába, hogy „verekedni nem szabad." Hegyi Erika jegyzete.Nem tudom, ma mit mondanak a szülők a gyermekeiknek, de az biztos, hogy a diákok egyre durvábbak, egyre erőszakosabbak egymással. Szinte minden napra jut egy-egy elképesztő hír. Szerdán azt olvastuk, hogy egy fiú azért ugrott le iskolája 3. emeletéről, mert társai csicskáztatták és leköpték. Csütörtökön pedig már újabb borzalom: egy 14 éves fiú nejlonzsákokkal próbálta megfojtani társait.

Fontos hozzátenni: nehogy azt gondolja valaki, hogy ilyen esetek csak a hátrányos helyzetű gyerekeket okító iskolákban történnek. Nemrég egy elit gimnáziumban verekedtek össze úgy a gyerekek, hogy egyiküknek megrepedt a lépe.

Mindezeket tudva félve gondolok a jövőre. Ott ülnek a padokban azok a diákok, akik az erőszakot tartják a problémamegoldás leghatásosabb módszerének, mert ezt látják maguk körül. A szüleiktől, az őket körülvevő felnőttektől, az esti híradóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában