Helyi közélet

2014.01.21. 15:12

Ha a szám mellett ott a cukor is

Putnok - Lehet másmilyen is a téli közfoglalkoztatásos oktatás, mint amiről az elhíresült példák szólnak.

Putnok - Lehet másmilyen is a téli közfoglalkoztatásos oktatás, mint amiről az elhíresült példák szólnak.Bódi László, a putnoki könyvtár vezetője, kulturális antropológus, középiskolai tanár maga is tanít egy csoportot a téli közfoglalkoztatás keretében Putnokon.

- Én azt a nézetet vallom, hogy az a roma, aki romának vallja magát, ennek alapján mondhatom, hogy a 25 emberből 25 roma a csoportomban.

A tanár úr ugyanis a legelején íratott egy névtelen tesztet, amelyben mind a 25-en romának vallották magukat.

– Úgy gondolom, a tankönyv elkészítésénél erre tekintettel kellett volna lenni. A csoportokon belül nagy a szórás, és vannak résztvevők, akik önmagában a tananyagot is megalázónak tartják magukra nézve. Erről azt gondolom, hogy a feldolgozás során van lehetőség differenciálásra (ehhez az elején alapos felmérést végeztem). Az én csoportomban is vannak, akiknek nincs 3-5 osztálynál többjük, mások kijárták az általánost, és néhányan, ha nem is fejezték be, de járt középiskolába, sőt, van, aki érettségizett. Utóbbiakra „segédtanárként” támaszkodom a differenciált oktatás során, amit örömmel vállalnak...

Folytatás a szerdai Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában