Helyi közélet

2014.01.17. 12:40

Gyermekkorúak raboltak gyermekkorúaktól Miskolcon

Miskolc, 2014. január 17., péntek (MTI) - Két rendbeli rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 11, illetve 12 éves gyermekkorúval szemben, akik hasonló korú gyermekeket fenyegettek meg és vették el értékeiket - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Miskolc, 2014. január 17., péntek (MTI) - Két rendbeli rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 11, illetve 12 éves gyermekkorúval szemben, akik hasonló korú gyermekeket fenyegettek meg és vették el értékeiket - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.Janasóczki Attila elmondta az első eset még tavaly július 28-án történt. A nyomozás adatai szerint Miskolcon, a Szarkahegy utcán két fiatal fiú egy másikat megállított és bántalmazással fenyegetett, majd készpénzét és mobiltelefonját elvették tőle. A két elkövető ezt követően július 31-én Miskolcon, a Bertalan utcán egy másik 10 éves gyermeket állított meg, akitől a kerékpárját vették el erőszakkal.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói az eljárás során azonosították a 11, illetve 12 éves tetteseket, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével. A rendőrség a 12 éves elkövetőt ez év január 16-án bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában