Helyi közélet

2014.01.10. 14:02

Fólia nélkül biztonságosabb lenne?

Miskolc - A fólia eltűnése a trafikok üvegportáljairól sokat segíthet(ne).

Miskolc - A fólia eltűnése a trafikok üvegportáljairól sokat segíthet(ne).Az elmúlt időszakban országszerte megnőttek a dohányboltok elleni bűncselekmények. Mint ismeretes, a nemzeti dohányboltok tavaly júliusban nyitottak, meg és jelenleg - a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. adatai szerint - 6300 működik az országban. Megyénkben legutóbb december közepén raboltak egy trafikot, azonban nem sokáig örülhetett a két imposztor a rabolt pénznek, hiszen a Miskolci Rendőrkapitányság elfogta a bűnözőket, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek.

Változhat a helyzet

- A legnagyobb probléma abban látom, hogy teljesen le van fóliázva az üzlet, ami úgy érzem fényes nappal is felbátorítja azokat, akik azon agyalnak, hogy esetleg kirámolnak egy trafikot - mondta munkatársunka egy neve elhallgatását kérő eladó a miskolci belvárosban. - Jól tudom, hogy a kiskorúak védelmében írták elő ezt a törvényt, viszont jó lenne még egyszer nekifutni, és átgondolni mindezt, hiszen sokat javíthatna a helyzetünkön, ezeknek a boltoknak a biztonságán. Hogy van-e pánikgomb nálunk? Engedje meg, hogy erre ne válaszoljak...

Úgy fest, hogy ez a helyzet az illetékeseket is elgondolkodtatta, hiszen a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a trafikosokkal és a döntéshozókkal is tárgyal minderről a hét elejétől. Információink szerint hamarosan változás is lehet ez ügyben.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában