Helyi közélet

2014.01.28. 16:41

Elhunyt Bócz Sándor

Miskolc - Hosszú betegség után, életének 70. évében, kedd hajnalban elhunyt Bócz Sándor zenetörténész, zenész, a miskolci Egressy Béni Zeneiskola egykori igazgatója.

Miskolc - Hosszú betegség után, életének 70. évében, kedd hajnalban elhunyt Bócz Sándor zenetörténész, zenész, a miskolci Egressy Béni Zeneiskola egykori igazgatója.Bócz Sándor Miskolc zenei és kulturális életének jelentős személyisége volt. 1969-től, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola elvégzésétől élt és dolgozott a városban. Pályája elején a Miskolci Nemzeti Színház zenekari tagja és a Miskolci Szimfonikus Zenekar kisegítője volt, majd 1974-től a városi művelődési osztály munkatársaként (előbb főelőadó, később csoportvezető, majd főtanácsos) alakította a város zenei és kulturális arculatát.

Jelentős szerepet vállalt a zenei élet „munkásai” munkakörülményeinek jobbá tételében, elismertségük növelésében, a fejlődési arányok meghatározásában, melyeknek eredménye az 1980-as évek közepétől markánsan érezhetővé vált. Bócz Sándort 2007-ben több évtizedes zenepedagógiai, zeneszervezői, ismeretterjesztői tevékenysége alapján Miskolc városa Reményi Ede Zenei Díjjal ismerte el.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában