Helyi közélet

2014.01.24. 21:00

Bíznak benne, hogy nem lesz több áldozat

Miskolc - A miskolci Regionális Civil Központ Alapítvány (RECIK) "Emberi erőforrás fejlesztés és partnerség építés Ukrajnában és a Visegrádi országokban" elnevezésű program kapcsán ukrán, szlovák, honi és helyi civil szervezetek voltak a RECIK vendégei néhány napig Miskolcon.

Miskolc - A miskolci Regionális Civil Központ Alapítvány (RECIK) "Emberi erőforrás fejlesztés és partnerség építés Ukrajnában és a Visegrádi országokban" elnevezésű program kapcsán ukrán, szlovák, honi és helyi civil szervezetek voltak a RECIK vendégei néhány napig Miskolcon.Ezen az eseményen sikerült kárpátaljai magyarokkal arról beszélgetnünk, hogy miként élik meg a már-már polgárháborúhoz közelítő helyzetet Ukrajnában.

- Reménykedünk benne, hogy jó irányba alakulnak a dolgok és nem lesz több áldozat, bár sajnos a helyzet nagyon nehéz... - fogalmazott a nagyszőllősi Zseltvay Gabriella. - Otthon ülünk és figyeljük a híreket. Annak örülök, hogy végre a civilek elkezdtek valamit és végre kinyilvánítják a véleményüket. Európai Uniós párti vagyok és bízom benne, hogy unokáink már egy normális országban élhetnek majd.

Munkácson él Tájpsz Sándor, aki kinyilvánította: támogatja az ukrán kormányt, hiszen megválasztották őket, az elnököt. Szerinte nagyon instabil a helyzet és a tüntetőknek nem érdeke, hogy ez változzon. Ez pedig baj, hiszen a 2004-es narancsos forradalom is túl közeli.

- Azt gondolom, hogy a tüntetőket kívülről biztatják és finanszírozzák - mondta. - Úgy vettem észre Kárpátalján is, hogy az emberek java része nem érzi magáénak ezt a forradalmat. Talán azért is, mert sok tüntető pénzért van a barikádokon.

Tájpsz Sándor úgy vélte, hogy Ukrajnának az lenne a legjobb, ha sem az Európai Unió, sem Oroszország érdekszférájához nem tartozna, oda nem "csatlakozna".

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában