Helyi közélet

2013.12.11. 14:10

Tévhitekre párbeszéd!

Miskolc - A párbeszéd fontosságára helyezte a hangsúlyt a Miskolcon megtartott, rendőr-roma fórum.

Miskolc - A párbeszéd fontosságára helyezte a hangsúlyt a Miskolcon megtartott, rendőr-roma fórum.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. december 3-án Rendőr - Roma Fórumot szervezett. Kovács Béla r. ezredes megyei rendőrfőkapitány helyettes megnyitójában hangsúlyozta, hogy a kölcsönös kommunikáció megmutathatja a közös utat.

A főkapitányság tanácstermében meghívott résztvevők, rendőrök és kisebbségi szervezetek képviselői többek között megismerhették a főkapitányságon működő Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport 2013. évi tevékenységét, illetve a kapitányságon megtartott a roma nemzetiséggel való együttműködést célzó programokról kaphattak tájékoztatást.

Farkas Félix a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke más mellett megemlítette például, hogy nemcsak a rendőrök szolgálnak és védenek, hanem a romákat tömörítő szervezetek is, így a törvényesség a közös kapcsolódási pont a rendőrök és romák közt. A tévhiteket pedig párbeszéddel lehet eloszlatni, utalva arra, hogy a konfliktusok sokszor nem valós tényeken alapulnak.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában