Helyi közélet

2013.12.12. 14:18

Téli ragyogás... tárlat Szentsimonban

Ózd - Molnár Mária-Eti rajzaiból, festményeiből készített tárlatot Téli ragyogás címmel az ózd-szentsimoni Nyugdíjasok Klubjának nagytermében az Újra Ózdért Alapítvány elnöke Telky János és a Nyugdíjasok Klubjának vezetője Kovács Béla.

Ózd - Molnár Mária-Eti rajzaiból, festményeiből készített tárlatot Téli ragyogás címmel az ózd-szentsimoni Nyugdíjasok Klubjának nagytermében az Újra Ózdért Alapítvány elnöke Telky János és a Nyugdíjasok Klubjának vezetője Kovács Béla.A képek alkotója a vajdasági Molnár Mária-Eti Magyarkanizsán született 1949-ben. Textilipari szakon szerzett diplomát, mint szövő-kötő és konfekció varrónő. A festészettel, rajzolással 1996-ban kezdett el foglalkozni. Szereti a különböző technikákat, de különösen kedveli az akvarellt. Saját eredeti technikája a "Gyűrött papír színes applikációban", melyet Radivoj Sajtinec nemzetközi író és műkritikus nevezett el.

Molnár Mária-Eti a Vajdaságban alkotótáborokban fejlesztette tudását, de Magyarországon is rendszeresen részt vesz a Nemzetközi Képzőművészek Nyári Akadémiáján.

A Magyarkanizsai "Ozoray Árpád ", a Szabadkai Szabadművészek képzőművészeti csoport, valamint egy nemzetközi szervezet tagjaként több mint háromszáz közös kiállításon vett már részt.

Számos elismerésben részesült már: Arany érem és diploma a Magyarok Világszövetségétől, három alkalommal kapott Nagymesteri Oklevelet és lehetne továbbsorolni a begyűjtött díjakat, elismeréseket.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában