Helyi közélet

2013.12.10. 11:38

Rita szent elhatározása

Miskolc - Vannak, akik egyik napról a másikra teszik le a cigarettát. Rita története cseppet sem szokványos.

Miskolc - Vannak, akik egyik napról a másikra teszik le a cigarettát. Rita története cseppet sem szokványos.– Igaz, csupán alkalmi dohányos voltam, társaságban, szórakozás közben jól esett. Nem is szívtam le, inkább maga a cigarettázás, a mozdulat vált szokásommá, mintsem a nikotin vált szenvedélyemmé. Pontosan tudtam ugyan, hogy milyen káros az egészségre, mégis, ha időnként el-elhagytam, nem tartott sokáig. Hasonló körülmények között, társaság, szórakozás, egyszer csak rágyújtottam. Így jött a gondolat, hogy valamilyen komoly fogadalomhoz kössem.

„Ha még egyszer rágyújtanék, történjen valami rossz a kisfiammal!" Ez volt az a súlyos mondat, ami elhagyta Rita száját. Aki ismeri, az tudja, fontosabb nemigen létezik számára, mint a kisfia. De tud-e vajon az immár kamasz fia arról, hogy mit fogadott meg az édesanyja két és fél éve?

– Amikor elmondtam neki, azt kérdezte: „Anya, hogy mondhattál ilyet, mi lesz, ha mégis megszeged?" „Na, attól nem kell félned, mert épp ezért ez sohasem következhet be!" – válaszoltam. És tudom is, hogy így lesz.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában