Helyi közélet

2013.12.11. 14:30

Preventív előadás a hejőbábai pszichiátriai otthonban

Hejőbába, Tiszaújváros - Az ország legnagyobb bentlakásos pszichiátriai intézet lakóinak nagy része a településen közlekedik: kerékpározik, sétákat tesz. A közelmúltban részükre tartott bűn- és balesetmegelőzési előadás az ő biztonságukat célozta meg.

Hejőbába, Tiszaújváros - Az ország legnagyobb bentlakásos pszichiátriai intézet lakóinak nagy része a településen közlekedik: kerékpározik, sétákat tesz. A közelmúltban részükre tartott bűn- és balesetmegelőzési előadás az ő biztonságukat célozta meg.A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési tevékenysége során igyekszik az áldozattá-, illetve elkövetővé válás szempontjából veszélyeztetett csoportok védelmére helyezni a hangsúlyt, illetve minél szélesebb körben rávilágítani az időszakosan felmerülő problémákra.

Ezen folyamatba illeszkedve 2013. november 26-án a Hejőbábai Pszichiátriai Otthonban, az intézményvezető felkérésére tartott előadást Kiss József r. őrnagy, a rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője, valamint Béltecki László r. őrnagy, a bűnügyi osztály fővizsgálója.

A korábbi években már hasonló módon megtartott előadások hagyományát követve diavetítéssel egybekötött óra keretében ismerhették meg a lakók a gyalogos közlekedés szabályait, valamint a balesetek leggyakoribb okait.

Ezt követően, egyfajta rendhagyó bűnmegelőzési foglalkozás keretében a gondozottak tájékoztatást kaptak a környezetükre leginkább jellemző jogsértések fajtáiról, valamint azok áldozatává és elkövetővé válásának elkerülési lehetőségeiről.

Az előadások mindenképpen hasznosnak bizonyultak, melyeket nem csak az intézmény lakói, de az ott dolgozók is figyelmesen hallgattak, és szívesen fogadtak.

Az ilyen jellegű preventív órák eredménye leginkább abban mérhető, ha közlekedésük során az intézet lakóit nem éri baleset, illetve ha nem válnak bűncselekmények (szabálysértések) áldozatává, vagy elkövetőjévé.

Az elmúlt évek oktatásának sikerét és hasznosságát az eddigi tapasztalatok egyértelműen igazolták, melyhez a most történt ismeretfrissítés a jövőre nézve újabb megerősítést ad.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában