Helyi közélet

2013.12.05. 14:41

Lyukóvölgyesedik a Pingyom és a Magashegy is?

Miskolc - A miskolci közbiztonság, illetve annak hiánya örökzöld témája a közmeghallgatásoknak.

Miskolc - A miskolci közbiztonság, illetve annak hiánya örökzöld témája a közmeghallgatásoknak.Második Lyukóként emlegették a Magashegyet és Pingyom területét a csütörtökön megtartott miskolci közmeghallgatáson. Ezt nem éppen dícsérő jelzőként aggatták a városrészekre, sokkal inkább így próbálták kifejezni azokat az állapotokat, amelyek a területen uralkodnak.

„A Magashegy közbiztonsága három éve sokat romlott” – kezdte Csonka Ilona. Azt is elmondta, a hivatal és a rendőrség felé többször jelezték problémáikat, de nem történt érdemi változás. Az ott lakók két alkalommal demonstráltak is, de hiányolták, hogy a város részéről senki nem vett részt ezeken. „A rablók feltörik a házakat, és sok esetben – hogy ne maradjon nyom – fel is nyújtják az ingatlanokat. A rácsokat, kerítéseket ellopják, elviszik a vastelepekre. Amíg korábban egyedül is járhattak az idősek, gyerekek, ma már kísérgetni kell őket” – sorolta. A rendőrségnek már nem is jelentik a lopásokat, ahogy fogalmazott: „úgy sincs következménye”.

További részleteket a pénteki Észak-Magyarországban olvashatnak.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában