Helyi közélet

2013.12.11. 12:47

Lassan tanítani fog a tanítvány - Arcok a megyéből: Debreceni Ádám

Miskolc - Éppen 10 éve kezdett el Justitiában karatézni Debreceni Ádám.

Miskolc - Éppen 10 éve kezdett el Justitiában karatézni Debreceni Ádám.A szüleim láttak egy karatés szórólapot, s mivel úgy gondolták, hogy a felesleges energiáimat a karatéban letudnám vezetni elmentem a Justitia Fuji-Yama SE akkori miskolci edzőtermébe - emlékezett a jövőre 20 esztendős Debreceni Ádám. Mindez 2003-ban történt. Első edzője Kis Virág Sensei volt.

- Az tetszett meg a karatéban elsőként, hogy sokat lehet ebben a küzdősportban, harcművészetben mind testileg, mind lelkileg fejlődni - tette hozzá a jelenleg 1. kyu-s, azaz barna öves Ádám. - Emlékszem, az első versenyem 2005-ben a Gastroyal Kupa volt Budapesten, ahol katában, azaz formagyakorlatban első lettem.

Az elmúlt egy évtizedről úgy fogalmazott az Ónodon élő karatéka, hogy életet legszebb évei voltak eddig.

- Amikor tíz esztendeje elkezdtem sokan voltunk, mostanra sokan lemorzsolódtak - jelentette ki Debreceni Ádám.

Egyedül maradt

- Tulajdonképpen az akkori kezdő csoportból egyedül maradtam. Hogy miért? A kitartás hiánya miatt bizonyosan, és azért is, mert a mai fiatalok másként töltik el a szabadidejüket, és nem azzal, hogy hetente 3-4 alkalommal edzésre járjanak, hétvégén pedig versenyekre.

A jövőbeni terveiről a miskolci Justitia Fuji-Yama SE karatékája elárulta, hogy edzői tanfolyamra jár, szeretné majd ő is átadni a fiataloknak a tudását, ám persze nem szakadna el a versenyzéstől.

Ádám - akinek három testvére van - egyébként középiskolai tanulmányait az Andrássy Gyula szakközépiskolában végezte, most pedig szakácsnak tanul a Szentpáli István Kereskedelmi Szakközépiskolában.

- A karate az életem a tanulás mellett, másra nem is nagyon van időm - mondta. - Úgy tervezem, hogy ha tíz év múlva találkozunk, akkor is a karate lesz a középpontban. Csak idősebb leszek és talán már lesznek tanítványaim. Közelebbi cél pedig a tavaszi magyar bajnoki.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában