Helyi közélet

2013.12.05. 13:49

Közlemény - Jobbik: az adósságátvállalás csupán illúzió

Miskolc - A Jobbik szerint a miskolci Fidesz-KDNP pártszövetség által kampánytémaként hangoztatott önkormányzati adósságátvállalás csupán a közvélemény megtévesztését szolgálja.

Miskolc - A Jobbik szerint a miskolci Fidesz-KDNP pártszövetség által kampánytémaként hangoztatott önkormányzati adósságátvállalás csupán a közvélemény megtévesztését szolgálja.Az erről tartott sajtótájékoztatón Badány Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, miskolci alelnöke hangsúlyozta, az állami átvállalás nem jelenti az adósság köddé válását, mindössze azt, hogy az egymást követő városvezetések felelőtlen gazdálkodásának eredményét most az adófizetők a központi költségvetésen keresztül fogják megfizetni. Ehhez a fedezetet a kormány az önkormányzattól elvont forrásokkal kívánja biztosítani. Ennek köszönhető - tette hozzá -, hogy a 2014-es miskolci költségvetés rekord összegű hitelfelvétellel számol, ami újra gerjeszti az adósságspirált. Kiemelte azt is, a Fidesz jövőre ugyanannyi iparűzési adóbevételt tervez, mint 2013-ban, ami azt jelenti, hogy a gazdasági sikerpropaganda ellenére a valóságban az elkövetkezendő évben sem várható forrásteremtő gazdálkodás.

Badány Lajos óriási problémának tartja azt is, hogy a Fidesz nem kívánja vizsgálni, hogyan adósodtak el a települési önkormányzatok, ezzel pedig azt üzeni a ma politikusbűnözőinek, hogy szabadon lehet herdálni az önkormányzati vagyont. Míg ezt Miskolcon nyolc évig az MSZP tette, addig pl. a Lázár János vezette Hódmezővásárhelyen, vagy a Kósa-féle Debrecenben a Fidesz. A politikus szerint mindkét párt önkormányzati rablógazdálkodást folytat, ezért is nincs elszámoltatás.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában