Helyi közélet

2013.12.04. 08:32

Kiszolgáltak helyett újak várhatók

Miskolc - 16 új mentőautót kap megyénk jövő januártól augusztusig, 14-et viszont előbb ki kell vonni.

Miskolc - 16 új mentőautót kap megyénk jövő januártól augusztusig, 14-et viszont előbb ki kell vonni.Hamarosan 178 új mentőautót kap az Országos Mentőszolgálat, több mint 20 mentőállomás épül, 60-at pedig felújítanak. A projektnek köszönhetően az ország 90 százalékán 15 percen belül megérkeznek majd a mentők a megadott címre - jelentette be az egészségügyi államtitkár egy hete. Szerződés szerint december elején kezdik összeszerelni Kistarcsán a Volkswagen és Mercedes típusú járműveket, amelyek folyamatosan kerülnek majd a mentőállomásokra.

Kapóra jött, hogy a múlt héten a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány egy vadonatúj, felszerelt gyermekmentő-kocsit adott át az OMSZ miskolci állomásán, így személyesen tehettük fel a kérdést: 178 mentőautóból menyi jut ebből megyénknek?

Nyolcvan százalékban

Megtudtuk: 16 darab jut belőle, amiben benne van az a 6 darab is (1-1 szállító és 1-1 esetkocsi), amellyel a három, újonnan létesülő – sárospataki, aggteleki és krasznokvajdai – mentőállomást szerelik fel. Dr. Breitenbach Géza regionális igazgató azt is elmondta: jelenleg a hívások mintegy 80 százalékánál tudják tartani a 15 perces kiérkezési időt, zömmel épp az említett három területen nem tudtak eleget tenni az elvárásoknak, ez indokolta ott a fejlesztést. Azt sem hallgatta el: 14 autó viszont „kiöregedett” a flottából, ennyit kell leselejtezniük. Miután az új autókat nem azonnal kapják meg, régiók közötti átszervezéssel kell élni, amire korábban is volt példa. Az itteni flotta egyébként 77 szervezett kocsiból és a tartalékokból áll.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában