Helyi közélet

2013.12.04. 12:06

Ki kellett üríteni a lakóházakat

Miskolc - A miskolci belvárosban a fűtési rendszer vezetéklyukadása miatt több helyen nem volt fűtés, a MIHŐ azonnal megkezdte a hibaelhárítást.

Miskolc - A miskolci belvárosban a fűtési rendszer vezetéklyukadása miatt több helyen nem volt fűtés, a MIHŐ azonnal megkezdte a hibaelhárítást.Az alábbi olvasói levelet kapta szerkesztőségünk néhány napja, amit továbbítottunk az illetékeseknek: "Egy hete a miskolci Király utca 3 szám alatt ahol lakom eltört, vagy kilyukadt fűtéscső. A mai napig fel van túrva az óvoda előtt az út, ezzel még nem is lenne probléma, de szó szerint egy hete alig van fűtés. Most például napok óta szinte semmi... Tegnap reggeltől egyáltalán! Többször szóltunk a MIHŐ-nek, azt mondták, hogy javítják, de könyörgöm egy hét alatt nem lehet megcsinálni? 17 Celsius fok van a lakásban, úgy hogy árammal vagyunk kénytelenek fűteni..." - írta akkor olvasónk.

Megtudtuk: november 26-án a jelzett épületet is ellátó fűtési rendszert vezetéklyukadás miatt le kellett üríteni. A hibaelhárításban, amely aznap azonnal megkezdődött, más épületek is érintve voltak. A Király u. 1, 1/a, 3, 3/a, 5: ezen épületek kiszakaszolása rendben megtörtént. A Vörösmarty u. 35-37 és 39-41 sz. épületek kiszakaszolása csak részben sikerült, mert a fűtési előremenő ági elzárók műszakilag kifogásolható állapotban voltak, emiatt elzárásuk meghiúsult. A Vörösmarty u. 37 alatti lépcsőház fűtési rendszerének vizét ezért teljesen el kellett engedni, ugyanakkor a Hadirokkantak 2-től 12-es számig (ez 6 lépcsőház) az épületek kiszakaszolhatóak voltak.

Segítettek, koordináltak

- A hibaelhárítást követően, vagyis a vezetéklyukadás megszüntetését követően a fűtési rendszert vízzel töltötték fel, és elvégezték a szükséges légtelenítést - mondta az Észak-Magyarország érdeklődésére Pásztor Imre, a Miskolc Holding PR- és kommunikációs vezetője. - A rendszer kialakítása, kiterjedése - összesen 15 lépcsőház - és az egyéb műszaki körülmény miatt a légtelenítést többször meg kell ismételni ahhoz, hogy az elfogadható eredményű legyen, vagyis mindenhol megfelelő hőmérsékletre melegedjenek a radiátorok. A légtelenítési feladat a fűtési rendszer tulajdonosának, kezelőjének a kötelessége az épületen belül, de a MIHŐ minden esetben segített és koordinálta folyamatot a lakókkal közösen.

Hétvégén is

Pásztor Imre elmondta azt is, hogy a MIHŐ Kft. annak ismeretében, hogy a hibaelhárítás utáni feladatok elvégzése ebben az esetben a szokásos műveleteknél bonyolultabb és több lakóközösséget érintett, felvette a kapcsolatot az érintett lakóközösségekkel, hogy segítséget nyújtson. Kiderült: közösen végezték el a légtelenítéseket, valamint a műszaki ügyelet is fogadja, fogadta az ilyen irányú bejelentéseket.

- A termosztatikus radiátorszelepek a lakások radiátoraiban felgyülemlett levegőt csak a nyitáskor tudják kiengedni, ezért a kizárásukból, vagy az eltérő idejű működésükből eredően a légtelenítést folyamatosan, hosszabb ideig kell végezni a megszokottól, s amíg ez nem lesz teljesen kész, addig előfordulhat, hogy a radiátorokat a MIHŐ kevésbé tudja felfűteni - tett hozzá. - Sok esetben előfordult a hibajavítás idején, hogy az épületek szerelőszintjén lévő szerelvényekhez a bejutás a kulcsok hiánya miatt nem sikerült, amely szintén hátráltatta az eredményes munkát. E miatt naponta, hétvégén is többször elvégezték az újra és újra jelentkező légtelenítést az épületekben. A MIHŐ addig folytatja a légtelenítést, amíg kielégítő, panaszmentes lesz a fűtési rendszer működése. Ez ügyben várjuk az érintettek segítő bejelentéseit is, hogy közösen tudjuk megoldani a lakásban felmerült problémát.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában