Helyi közélet

2013.12.09. 12:37

Időskorúak védelmében

Miskolc, Sajóbábony - A szépkorúak áldozattá válásának elkerülésére szervezett bűnmegelőzési előadást a Miskolci Rendőrkapitányság Sajóbábonyi Rendőrőrse.

Miskolc, Sajóbábony - A szépkorúak áldozattá válásának elkerülésére szervezett bűnmegelőzési előadást a Miskolci Rendőrkapitányság Sajóbábonyi Rendőrőrse.A rendezvény 2013. november 22-én volt a Sajóbábonyi Művelődési Házban. A rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, valamint az Áldozatsegítő Szolgálat munkatársa hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődőket elsősorban vagyonvédelmi-, illetve bűnmegelőzési témákban.

A felvilágosító akció fő célja volt, hogy az idősek a megszerzett információk birtokában, megismerjék a korosztályukat jellemzően fenyegető bűncselekményeket, az áldozattá válás reális kockázatait, az elkerülés és megelőzés módjait, lehetőségeit.

A Rendőrség számára kiemelten fontos az időskorúak védelme, hiszen életkori sajátosságaikból adódóan - fizikai, mentális állapotuknál fogva -, ők az átlagnál sokkal kiszolgáltatottabbak, fokozottabban veszélyeztetettek bizonyos bűncselekményekkel szemben. Elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények, ezen belül is a lopások (trükkös, besurranásos, betöréses lopások, zsebtolvajlás), továbbá csalások és rablások áldozatává válnak leginkább. Az elkövetők gyakran hiszékenységüket, segítőkészségüket használják ki ahhoz, hogy különböző trükkökkel bejussanak lakásukba, házukba, és onnan értékeiket eltulajdonítsák.

A rendezvény során a szakemberek - a felvilágosítás mellett -, biztonságtechnikai eszközöket is bemutattak, valamint figyelemfelhívó szóróanyagot osztottak szét minden érdeklődőnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában