Helyi közélet

2013.12.17. 18:25

Hat év rablási kísérletért

Miskolc - Két gázpisztollyal és egy viperával ment rabolni, üres kézzel távozott.

Miskolc - Két gázpisztollyal és egy viperával ment rabolni, üres kézzel távozott.Hat év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélet a Miskolci Törvényszék dr. Rémiás László tanácsa azt a fiatalembert, aki tavaly februárban megpróbált kirabolni egy postahivatalt Miskolcon, a Szentpéteri kapuban.

A férfi édesapja - eladásra szánt - gázpisztolya mellé vásárolt még egy másik hasonló gáz-riasztófegyvert, majd ezekkel és egy teleszkópos bottal - úgynevezett viperával - bement múlt év februárjában, egy csütörtök délután a postára, ahol éppen ott állt a pénzszállító autó is. A kocsi közelében tartózkodott a biztonsági őr, aki dulakodni kezdett a rablóval, aki amint meglátta őt, elővette egyik fegyverét és "kicsapta" a viperát. Dulakodás közben a fegyver elsült, de a biztonsági őrnek sikerült azt kiütnie a támadó kezéből, aki ekkor elővette második fegyverét. Az őr a csuklyát is lehúzta a rabló fejéről, aki álcáját és egyik fegyverét hátrahagyva elmenekült.

A rendőrök nem sokkal később személyleírás alapján a Jókai lakótelepen, a temetőnél elfogták és őrizetbe vették. A fiatalember ezt követően előzetes letartóztatásba került, ahol ez idáig 22 hónapot töltött el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában