Helyi közélet

2013.12.30. 18:42

Biztonsági intézkedések a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon

Ároktő, Mezőcsát, Tiszaújváros - Egy napon belül három emberélet megmentésében közreműködtek a tiszaújvárosi rendőrök.

Ároktő, Mezőcsát, Tiszaújváros - Egy napon belül három emberélet megmentésében közreműködtek a tiszaújvárosi rendőrök.A mentőszolgálat munkatársai 2013. december 26-án 20 óra 25 perckor Mezőcsát egyik családi házának udvarára nem tudtak bejutni egy földön magatehetetlenül fekvő személyhez, mert az ellátásra szoruló idős hölgy kutyái - gazdájukat védve - akadályozták a mentést.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsének kiérkező járőrei a kutyákat eltávolították a 84 éves néni mellől, így az egészségügyi szakemberek elláthatták a rászorulót.

Mezőcsát egy másik családi házába 2013. december 27-én 8 óra 10 perckor a zárva lévő ajtó miatt a mentőszolgálat munkatársai nem tudtak bejutni és az emeleti szobában magatehetetlenül fekvő, 69 éves néni ellátását megkezdeni. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsének kiérkező járőrei felvették a kapcsolatot az idős nő sógorával, akinek segítségével sikerült a lakásba bejutni, majd a mentést és az orvosi ellátást megkezdeni.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2013. december 27-én 14 óra 7 perckor lakossági bejelentés alapján az Ároktő mellett lévő erdős területre, egy mozdulatlanul, földön fekvő emberhez hívtak orvosi segítséget. A helyi, 71 éves, zavartan beszélő férfi a járőröknek elmondta, hogy az éjszakát az erdőben töltötte, de, hogy mióta fekszik a földön arra nem tudott pontos választ adni. A rendőrök által helyszínre hívott mentőorvos az idős férfin fagyási sérüléseket állapított meg, akit további ellátásra kórházba szállítottak.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában