Helyi közélet

2013.12.19. 17:49

Barcikán pislog majd a kocsonya

Miskolc - Kocsonyaünnep: a farsang Miskolcon marad, a fesztivál Kazincbarcikára költözik.

Miskolc - Kocsonyaünnep: a farsang Miskolcon marad, a fesztivál Kazincbarcikára költözik.„Miskolcon jövőre is lesz kocsonyafesztivál” – adta ki az erről szóló közleményt szerdán az önkormányzat. Igaz, a program új nevet kapott: Miskolci Kocsonyafarsang lesz. Ráadásul az önkormányzat és a város turisztikával foglalkozó cégei rendezik. Azaz, nem a Több Mint Legenda Közhasznú Alapítvány, amely 13 éven keresztül szervezte, és egyben ötletgazdája is volt a rendezvénynek. És egy újabb meglepő fordulat: a kocsonyafesztivált Kazincbarcika látja vendégül jövőre.

Erről csütörtökön döntött a helyi testület. Tájékoztatójukban ez állt: „Magyarország harmadik legnagyobb ingyenes fesztiválja, a sok tekintetben is egyedülálló, kiemelkedő látogatottságú és elismertségű Kocsonyafesztivál 2014-ben Kazincbarcikára érkezhet vendégségbe..."

Megerősítették

A Miskolci Kocsonyafesztivál főszervezőjét, Pászkán Zsoltot is megkerestük, aki megerősítette a barcikai testület döntését. Hozzátéve: „Reményeink szerint, ezt a lépést hamarosan Miskolc város képviselő-testülete is megteszi. Hamarosan kedvező válaszokat kaphatunk a 2013. február 26-án benyújtott, illetve az önkormányzat illetékeseihez 2013. december 17-én eljuttatott újabb közterület-foglalási engedély-kéréseinkre."

Szerettük volna megkérdezni a miskolci önkormányzatot is: miért nem az alapítvány, miért a város rendezi a farsangot. De nem kaptunk választ. 

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában