Helyi közélet

2013.12.11. 14:17

Az egyházi vagyon védelmében

Miskolc - A betöréses lopások megelőzését szolgáló, vagyonvédelmi témájú megbeszélést tartott a történelmi egyházak képviselőivel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Miskolc - A betöréses lopások megelőzését szolgáló, vagyonvédelmi témájú megbeszélést tartott a történelmi egyházak képviselőivel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.A rendőrségi tapasztalatok szerint a betörők esetenként egyházi ingatlanokat, templomokat választanak maguknak célpontul, ahonnan az erőszakos behatolást követően eltulajdonítják az ott található perselypénzt és más egyéb értékeket.

Az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzését szolgáló, a vagyonvédelem kérdéskörével foglalkozó és az érintettek számára jól hasznosítható információkat nyújtó találkozót szervezett 2013. november 26-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szakmai fórumon a történelmi egyházak képviselői közül a rendőrség meghívását elfogadva részt vett:

  • a Borsod-Hevesi Evangélikus Egyházmegye,
  • a Görög Katolikus Egyház Miskolci Apostoli Exarchátus,
  • a Miskolci Autonóm Izraelita Hitközség,
  • a Református Egyház Tiszáninneni Református Egyházkerület, valamint
  • a Római Katolikus Egyház Egri Főegyházmegye.
  • A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által tartott előadások főként a betöréses lopások elkövetésének jellemzőire, valamint a megelőzés módjaira és eszközeire koncentráltak, amit egy hozzájuk kapcsolódó vagyonvédelmi technikai bemutató és ajánlások megfogalmazása tett teljessé.

    A rendezvény zársásaként kötetlen konzultáció formájában hasznos információcsere alakult ki az együttműködő szervezetek között.

    A magyarországi egyházaknak és felekezeteknek döntő szerepe van az egyetemes erkölcsi normák és értékek társadalmi érvényesülésének elősegítésében, ugyanakkor a rendőrséggel való sikeres együttműködés egyben jó példája is a társadalmi összefogásnak.

    - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában