Helyi közélet

2013.12.05. 09:31

Alexandra elindult egy hosszú úton

Miskolc - Alexandra akciónk révén jótevőkre talált, akik megpróbálják visszaadni önfeledt mosolyát.

Miskolc - Alexandra akciónk révén jótevőkre talált, akik megpróbálják visszaadni önfeledt mosolyát.Alexandrát elsőként mutattuk be az Észak-Magyarország idei karácsonyi Segítünk akciójába bevont miskolci Református Kismamaház lakói közül. „Tizenkilenc vagyok, a kisfiam holnap lesz féléves... ” mutatkozott be, s nyíltan elsorolta, milyen szakadékokból sikerült felküzdenie magát azáltal, hogy teljesülni remélhette álmát: saját kisbabája lehet.

Amikor ellátogattunk riportozni a Kismamaházba, ő volt az, aki beengedett a kapun. Már akkor feltűnt, milyen éles ellentétben van nyílt tekintete, s szégyenlős mosolya. Beszélgetés közben kiderült, ennek alighanem az igen rossz állapotban lévő fogazata az oka. Szakmai körökben kerestünk megoldást, olyan nagylelkű fogorvost és fogtechnikust, aki vállalná, hogy rendbe teszi Alexandra fogazatát.

Pár napon belül jelentkezett dr. Húsvéti Attila miskolci fogorvos, a Freh Dental fogtechnikai Kft.-vel közösen felajánlotta segítségét. Amikor Alexandrát értesítettük a lehetőségről, majd kibújt a bőréből, úgy örült. Meg is jelent a megadott időpontban tegnap a Macropolis tövében található rendelőben.

Az első, állapotfelmérő találkozón kiderült: hosszú folyamatnak néz elébe, több foga is beteg, azokat kezelni kell, többet el kell távolítani, s csak akkor következhet a pótlás. Ez 4-6 hónapba is beletelhet, és szoros együttműködést kíván. Alexandra mindezt boldogan vállalta. Kezdetként a fogorvos egy szájápolási ajándékcsomagot nyújtott át a fiatal anyának.

Ígérjük, ha végére érnek a folyamatnak, beszámolunk róla olvasóinknak.

ÉM-SzK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában