Helyi közélet

2013.12.06. 07:42

6,3 millió értékű bort akartak ellopni

Szerencs - Gyorsított eljárásban letöltendő börtönre ítélték a bortolvajokat.

Szerencs - Gyorsított eljárásban letöltendő börtönre ítélték a bortolvajokat.A helyszínen, egy mádi pince közelében ért tetten a rendőrség két szlovák állampolgárt vasárnap, amint éppen kocsijukba pakolták a feltört pincéből kihordott bort. Tettenérésükkor már 209 félliteres üveg – egyenként 15 ezer forint, összesen 3,1 millió értékű – 6 puttonyos tokaji aszúeszenciát beraktak a kocsijukba, s még ugyanennyi bort akartak kihordani.

A két szlovák éjjel érkezett, leparkolt a pince bejárata mellett, majd levágta a lakatot és felfeszítette az ajtót. A szokatlan mozgásra azonban felfigyeltek a szomszédok, a rendőrök pedig rakodás közben fülön csípték a betörőket.

A Szerencsi Járási Ügyészség szerdán gyorsított eljárásban állította bíróság elé a 33 és a 45 éves tolvajt – tudtuk meg dr. Martossy Györgytől, a megyei főügyészség szóvivőjétől. A fiatalabb, eddig Szlovákiában vagyon elleni bűncselekmények és kábítószer birtoklása miatt kilencszer elítélt elsőrendű vádlottra egy, büntetlen előéletű társára két év börtönbüntetést szabott ki a Szerencsi Járásbíróság, és mellékbüntetésként mindkettőjüket 5 évre kiutasította Magyarország területéről.

A két, jelenleg szabadlábon védekező férfi beismerő vallomást tett, de a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett a bírósági döntés ellen, így az nem jogerős.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában