Helyi közélet

2013.12.15. 12:56

„30 ezerbe került” egy doboz cigaretta

Miskolc - A piacon kínálta, de vevőit - a lebukás veszélye miatt - a szomszédos garázssoron „szolgálta ki” illegális cigarettával az a miskolci férfi, akit a napokban értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.

Miskolc - A piacon kínálta, de vevőit - a lebukás veszélye miatt - a szomszédos garázssoron „szolgálta ki” illegális cigarettával az a miskolci férfi, akit a napokban értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei.Az 56 éves férfi éppen egy doboz ukrán cigarettát adott el vevőjének, amikor megérkeztek a pénzügyőrök. A bérelt garázsból összesen 135 doboz adójegy nélküli cigaretta került elő. Az eladó ellen trafiktörvény megsértése miatt indult eljárás, így ötmillió és ötszázmillió forint közötti bírságra büntethető. A vevőnek is sokba kerül majd a vásárlás. Ellene jövedéki törvénysértés miatt indult eljárás és 30 ezer forintos bírságra számíthat.

A férfi az illegális cigarettát nem magánál, hanem egy bérelt garázsban tárolta - a lebukás veszélye miatt. A feltételezések szerint a szomszédban lévő miskolci Búza téri piacról ide kísérte át vevőit. Éppen eladott egy dobozzal az áruból, amikor odaléptek hozzájuk a pénzügyőrök és igazoltatták őket. A garázst is átvizsgálták a NAV munkatársai, ahol összesen 135 doboz különböző márkájú magyar adójegy nélküli ukrán eredetű cigarettát találtak.

Az eladót és a vevőt is előállították a pénzügyőrök. Az előbbi ellen a trafiktörvény megsértése miatt indítottak eljárást, amelynek értelmében minimum ötmillió, maximum ötszázmillió forintra büntethető. Emellett költségvetési csalás miatt feljelentést tettek ellene a NAV pénzügyi nyomozóinál. A vevőnek is sokba került az általa vásárolt egy doboz cigaretta. Jövedéki törvénysértés miatt ugyanis ellene is eljárás indult, amiért 30 ezer forintos bírságra számíthat.

- Varga Zoltán, NAV Észak-magyarországi Regionális VP Főigazgatósága sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában